Kurt "Kurre" Hamrin besöker oss.

Sölve och jag fick träffa Kurre Hamrin på hemmaplan den här gången

Sölve,snart pensionär även han tillsammans med glade bolltrixaren Hamrin

Marianne har varit med hela tiden under Kurres långa karriär- hon har skött all beundrarpost, som kommer än i dag

Kurre tillsammans med brorsan Staffan som tillsammans med Agneta var sommarbarn i Monas föräldrahem en gång i tiden.

Visst har han blivit äldre, men det är full fart på grabben än. Han har t.ex. bytt ut båda sina knän- yrkesskador kallas det....

En gammal gubbstrutt -vilken ynnest att få hamna på samma bild som Kurre Hamrin. Kurre är ett år yngre och det syns väl

Vi har haft besök av en levande fotbollslegend.
Kurt " Kurre" Hamrin har varit på besök i Stöde.
Både Sölve " Sållet" Lundström  och jag har varit på besök i Italien många gånger och bl.a. även besökt Kurre i Florens några gånger.
Den här gången kom han på besök till oss i Stöde.
Över en kopp födelsedagskaffe -hans syster Agneta som också var med passade på att fira de 60 när man besökte familjen Ola och Mona Tholin i Österlo. Dit återvänder Kurt med sin fru Marianne nästan varje år. Det var där hans yngre syskon tillbringade somrarna en gång i tiden.

Kurre var som vanligt på bra humör och språkade med oss en god stund före en väntande födelsedagsmiddag i det Tholinska tjället.
Hans ständiga följeslagare genom livet,Marianne, flyttade med till Turin 1955 och hon är intresserad av fotboll även hon. Det märkte jag senast i fjol när jag tänkte ringa och gratta på hans 75-års dag. Då var paret i Rimini för att se landskampen Italien-Sverige...

En lång karriär blev det inom fotbollen blev det. Totalt 5 italienska lag kom han att lira i, killen som nog är mest känd för sitt 3-1 mål mot Västtyskland i VM-semifinalen -58 då han använda de tyska backarna som slalompinnar innan han gjorde mål från ingen vinkel alls.

Men det är historiia nu. Nu vid 75-års ålder är han både italienare och svensk. Tre månader på sommaren är han hemmavid i stockholmtrakten och då är det många som vill ha besök av paret. Även alltså Ola och Mona i Österlo.
Skoj att få träffas tyckte Sölve och jag.
Här nedan några bilder,klicka på dem så blir de Större

Senaste kommentarer

19.03 | 14:48

Hästen hette Rempojken och köptes av min pappa som knappt 2-åring.
Rempojken var inte inkörd, men det fixade pappa bra'!

20.12 | 09:34

Bernth-Ivar, maken och jag önskar dig en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

10.12 | 14:24

Trevliga bilder och jag också (som min bror) känner igen folk. Trevlig att se en bild på Garvare Ekström då vi har köpt hans ställe och firar jul och sommar där

09.12 | 12:36

Hela labbloken är trevlig att ta del av. Mycket återstår för mig att se. En del av personerna kommer jag ihåg o har träffat. Framförallt under uppväxten.