Sölve hade två pipor

Spelare med ettan på ryggen

  Ska ägna den här spalten Stöde IF:s "kändisar" inom fotbollen- den sport som jag personligen har varit närmast.Jag var med då Alvars pojken tog sina första steg på Stöde IP.Han var med i det första pojklag som jag startade upp en gång i tiden. Sölve,lång gänglig, med en hög höjd över terra firma Egentligen hade han inte då checkat in riktigt i laget, var utespelare med sinne var målet stod.På på den tiden var målet nåt han skulle peppra med alla medel-de sjysta dock.Det blev ju nåt mål också ,men jag tror att han redan då funderade på -ska jag kanske vakta målet i stället. Och så blev det- drygt 20 år framåt.

 Och det sägs ju att en målvakt blir som bäst efter 30, Men inte bara det- hur skulle det vara att lära andra att göra mål?, sagt och gjort han började inse att han hade att lära ut och satsade på ledarrollen, tränare med laget i tankarna både dag och natt. Otroligt noga med detaljer,taktik inte minst. Det sas att han låg länge på kvällarna och fomerade laget inför kommande match. Taktik- hur spelar motståndrna ? Ska Bettan spela där mot dom??Han ägnade damlaget mycket kraft vilket resiultterade i att år -91 när man var topplag i 2:an då förlorade laget inte enda match- vann kvalmatchen mot mot Själevad ¨men torskade hemma med 1-2. Hans livs största motgång med Stöde IF. Tror jag.Sölve fick ta hand om SDFF året därpå, men laget var på dekis trots att de hade i stort proffs-i varje fall betalda spelare, i laget. Laget åkte ur damallsvenskan. Ingen egen anläggning att träna på ens. Jag var med många resor och jag minns att man frågade Raimond Karlssson när man lämnade bussen- vart ska vi träna i morron?Sölve hade god hand med SDFF-tjejerna och jag kommer ihåg hur han showade på bussresorna för att hålla dom "vid liv". 50-60-tals rock fick göra susen.Jag kan gott säga att han var duktig att sjunga, som inte minst hans ättling nummer två,Anders jobbar vidare med.Nu hörs hans pipa inte längre på planen , men den fanns också med vid bussresorna, om än utförd på annat sätt. ( bilden)Förhoppningsvis kommer fler krönikor från "skogsarbetarn från Intaget". Det finns fler SIFF-are - i vänstra spalten.

 

Tacksamt-kommentera gärna.  Klicka  på Bernth-Ivar.Henriksson@telia.com

................................................................................................................

                                Fler filurer kommer -kolla till vänster               

                            

                                 

 

 

 

                    

 

 

Lucia 17.03.2019 07:29

Minnena kommer när jag läser denna sida!

| Svar

Senaste kommentarer

19.03 | 14:48

Hästen hette Rempojken och köptes av min pappa som knappt 2-åring.
Rempojken var inte inkörd, men det fixade pappa bra'!

20.12 | 09:34

Bernth-Ivar, maken och jag önskar dig en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

10.12 | 14:24

Trevliga bilder och jag också (som min bror) känner igen folk. Trevlig att se en bild på Garvare Ekström då vi har köpt hans ställe och firar jul och sommar där

09.12 | 12:36

Hela labbloken är trevlig att ta del av. Mycket återstår för mig att se. En del av personerna kommer jag ihåg o har träffat. Framförallt under uppväxten.